Artikel inkoperscafé over toekomst inkoop China

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft grote gevolgen gehad voor de wereldwijde inkoopmarkt. Een van de gevolgen is dat bedrijven op zoek zijn gegaan naar alternatieve leveranciers buiten China. Dit heeft geleid tot een verschuiving van de inkoop naar andere landen in Azië, zoals Vietnam en India. Maar wat betekent dit voor de toekomst van de inkoop vanuit China?

Artikel inkoperscafé over toekomst inkoop China

Ondanks de uitdagingen waarmee de inkoop vanuit China wordt geconfronteerd, blijft het land een belangrijke leverancier voor de wereldwijde handelsmarkt. In het artikel van 8 mei 2023 vertelt Bert Burger, specialist in de Aziatische economie samen met Ties Coolen van Quality Control en Coolen China over de toekomst van de inkoop vanuit China en welke trends en ontwikkelingen hierbij aansluiten.

Ook de manier waarop de handelsoorlog tussen de VS en China invloed heeft op de inkoop vanuit China komt aan bod en of dit kan leiden tot een verschuiving van de inkoop naar andere landen in Azië. Daarnaast wordt besproken hoe de COVID-19-pandemie de inkoop vanuit China heeft beïnvloed, met vertragingen en verstoringen in de supply chain.

Lees hier het volledige artikel.

Advies nodig?

Samenwerken met een betrouwbare partner op het gebied van kwaliteitscontrole kan een essentieel onderdeel zijn van een succesvolle inkoopstrategie. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.