Sourcing-agent

Een sourcing agent of handelsbedrijf kan erg belangrijk zijn bij het vinden van de juiste leveranciers. Op het gebied van cultuur, taal en manier van onderhandelen is deskundigheid hierbij een must.

Toch zijn veel sourcing agents meestal geen kwaliteitsinspecteur of hebben ze andere belangen. Bijvoorbeeld omdat ze commissie krijgen als ze voor nieuwe afnemers zorgen. Een langdurige samenwerking met een sourcing agent in het buitenland behoort daarom niet direct tot de meest voordelige opties.

Een sourcing agent zorgt voor korte lijnen

Als er problemen ontstaan bij de fabrikant, trekt een Westerse importeur aan het kortste eind. Wil je vakkundig toezicht blijven houden op de productielijn? Dan kun je hiervoor beter samenwerken met een externe dienstverlener zoals Quality Control.

De voordelen van een Quality Control sourcing agent

Quality Control beschikt over een betrouwbaar netwerk en brede kennis van de Aziatische zakencultuur. Wij werken samen met opgeleide kwaliteitsinspecteurs die namens jouw bedrijf inspecties uitvoeren bij de fabrikant in China, Vietnam, India en Turkije.

Daarnaast profiteer je van een vast aanspreekpunt in Nederland. Om geen ‘slager die zijn eigen vlees keurt’ te zijn, is een onafhankelijke derde partij met goede inspecteurs zoals Quality Control, onmisbaar voor een professionele inspectie.