Pre-Shipment Inspection

Pre-Shipment Inspection (PSI)

Een Pre-Shipment Inspection is een eindcontrole vóór verzending. Hiermee wordt de kwaliteit van producten beoordeeld, voordat deze in de container worden geladen.

Wat is een Pre-Shipment Inspection (PSI)?

Een Pre-Shipment Inspection vermindert allerlei soorten risico’s voor importeurs, en wordt uitgevoerd als ongeveer 80% tot 100% van de totale order is geproduceerd en daarvan minimaal 80% is verpakt.

Het doel van een eindinspectie voor verzending

Het is voor importeurs dus erg belangrijk dat de kwaliteit van elke bestelling wordt gecontroleerd voordat deze naar de bestemming wordt verzonden. Het doel van een eindinspectie vóór verzending is dan ook:

  • Controle van kwaliteit en hoeveelheid van producten 
  • Minimaliseren van risico’s en eventuele gebreken
  • Behalen van deadlines en reputatiebehoud

Wanneer een Pre-Shipment Inspection uitbesteden?

Dankzij een eindcontrole voor verzending is het mogelijk om herstellende maatregelen te nemen voordat de producten geladen en verscheept worden en het productieproces is voltooid. Hiermee worden je risico’s geminimaliseerd en afbreukrisico’s voorkomen.

Een behoorlijke uitvoering van een PSI vraagt veel kennis, tijd en energie. Tijd die veel bedrijven/importeurs niet kunnen missen. Daarom laten zij hun Pre-Shipment Inspections  door een extern kwaliteitscontrolebedrijf uitvoeren. 

Voordelen eindcontrole voor verzending

Met een Pre-Shipment Inspection is en blijft de kwaliteit van elke bestelling op het gewenste niveau. Deze inspectie vermindert het risico op gebrekkige producten en zorgt ervoor dat de juiste producten in de zeecontainer worden geladen. We zetten de voordelen van een eindcontrole voor verzending nog even voor je op een rijtje:

  • Beschermt de kwaliteit van producten
  • Voorkomt vertragingen en gemiste deadlines
  • Correcte naleving internationale regels en kwaliteitsnormen
  • Beschermt merkimago en reputatie van bedrijf
  • Zorgt voor een constante klanttevredenheid

Overige kwaliteitsinspecties

Quality Control beschikt over een breed netwerk in de meest toonaangevende productielanden ter wereld. We bieden naast Pre-Shipment Inspections dan ook diverse andere kwaliteitsinspecties aan in China, Vietnam, India, Pakistan en Turkije. Ontdek hier meer over de rest van onze specialisaties: