Waarom een kwaliteitscontrole?

Controles en inspecties uitgevoerd door Qualtiy Control geven zekerheid dat uw order voldoet aan de gestelde eisen, specificaties en wensen.

Daarnaast worden er problemen voorkomen, die ontstaan tijdens de productie, waardoor het productieproces vertraging zou oplopen. Hierdoor bent u zeker dat de levertijd gehaald wordt en u uw beloftes aan uw klanten kunt nakomen.

Indien u niet laat controleren is het openen van de container bij aankomst iedere keer weer een grote verrassing. Het kwaad is dan al geschied en had preventief met onze inspecties kunnen worden voorkomen.

Overdrachtsmomenten

Gedurende het produceren van uw product en het leveren aan de eindklant, zijn er vele overdrachtsmomenten tussen de diverse partijen. De risico’s voor u als importeur liggen op deze “overdrachtsmomenten”.

  • Ruim 20 jaar actief in China, Vietnam & India
  • Inspecteert in heel China, Vietnam & India
  • Opgeleide kwaliteitsingenieurs als inspecteurs
  • Werkt enkel in opdracht voor China, Vietnam & India-importeurs
  • Kennis in China, Vietnam & India, aanspreekpunt in Nederland

Het is algemeen bekend, maar ook onze ervaring, dat veel Chinese fabrikanten concessies kunnen doen tijdens of aan het einde van de productie. Dit bij zowel de eerste orders als bij herhalingsorders. Reden hiervoor is om geld te besparen. Fabrikanten doen dit door het gebruiken van goedkopere en laagwaardige materialen, door minder aandacht aan kwaliteit te besteden en zo uitval te beperken, het gebruik van goedkoper en minder gekwalificeerd personeel en het overhaasten van de productie.

Verschillende kwaliteitsnormen

Daarnaast liggen de algemene kwaliteitsnormen in India lager dan in het westen. Het gemiddelde personeelsverloop bij Chinese bedrijven is circa 23% per jaar. Dit is aan de zeer hoge kant. Helaas veroorzaakt dit problemen bij herhalingsorders van u. Kortom: wat de laatste keer wel goed ging, kan de  volgende keer problemen opleveren.

Het versturen van goederen vanuit China, Vietnam & India naar Europa is kostbaar. Het retourneren van een container met de foutieve levering van goederen, is in de praktijk geen optie. Zelf inspecteren en het verschepen is een kostbare en tijdrovende zaak.

Kwaliteitscontrole uitgelegd: