Waarom een kwaliteitscontrole?

Als Quality Control kwaliteitscontroles en inspecties voor je uitvoert, heb je de zekerheid dat jouw order voldoet aan de gestelde eisen, specificaties en wensen.

Ook voorkom je met onze kwaliteitscontroles en inspecties eventuele problemen die tijdens de productie kunnen ontstaan en het productieproces vertragen. Hierdoor ben je er zeker van dat de afgesproken levertijd wordt gehaald en je jouw beloften aan je klant nakomt.

Als je geen controles laat uitvoeren, is het altijd maar de vraag of je producten bij aankomst aan jouw wensen voldoen, en liggen gebreken op de loer. Als je deze dan pas ontdekt, is het al te laat. Dit leidt tot problemen die je met onze inspecties gemakkelijk had kunnen voorkomen.

Risico’s zonder kwaliteitscontrole

Tijdens het produceren van jouw product en het leveren aan de eindklant, zijn er veel overdrachtsmomenten tussen verschillende partijen. Dit zijn de momenten waarin jouw risico’s als importeur liggen.

Quality Control helpt je deze risico’s weg te nemen, want wij zijn:

  • Ruim 20 jaar actief in China, Vietnam, India en Turkije
  • Inspecteren en hebben kennis in deze landen, met een aanspreekpunt in Nederland
  • Hebben opgeleide kwaliteitsingenieurs als inspecteurs
  • Werken alleen in opdracht voor China-, Vietnam-, India- en Turkije-importeurs

Veel fabrikanten passen zomaar veranderingen toe tijdens of aan het einde van de productie. Dit doen ze om geld te besparen, en het gebeurt zowel bij eerste orders als bij herhalingsorders. Dit doet de kwaliteit van je producten geen goed. Fabrikanten gebruiken dan namelijk goedkopere en laagwaardige materialen, besteden minder aandacht aan kwaliteit om uitval te beperken, gebruiken goedkoper en minder gekwalificeerd personeel en overhaasten de productie. Quality Control voorkomt dit.

Verschillende kwaliteitsnormen

Daarnaast liggen de algemene kwaliteitsnormen in China, Vietnam, India en Turkije lager dan in het westen. Ook is het gemiddelde personeelsverloop bij deze bedrijven ongeveer 23% per jaar. Dit is een erg hoog percentage en het veroorzaakt dan ook problemen bij jouw herhalingsorders. Kortom: wat eerst wel goed ging, kan de volgende keer helemaal misgaan.

Het versturen van goederen vanuit deze landen naar Europa is duur. Het terugzenden van een container met de verkeerde levering van goederen, is in de praktijk geen optie. Zelf inspecteren en verschepen is een dure en tijdrovende klus. Kortom: uitbesteden is een veel beter idee.

Kwaliteitscontrole uitgelegd: