Waarom een kwaliteitscontrole uitbesteden?

Het uitbesteden van een kwaliteitscontrole biedt verschillende interessante voordelen. Onze inspecties zorgen ervoor dat de kwaliteit van jouw orders behouden blijft, zonder dat dit jou tijd kost.

Garanties bij kwaliteitscontrole

Misschien ken je als importeur de weg in China, Vietnam, India en Turkije, doe je succesvol zaken in deze landen en heb je de afgelopen jaren jouw vaste leveranciers gevonden, waarover je tevreden bent. Je reist zo nu en dan naar (één van) deze landen en doet daar je ‘vaste ronde’.

Was de kwaliteit van je laatste zendingen telkens redelijk tot goed? Dan is het niet gek dat je dit bij de volgende zendingen ook verwacht. Toch bieden deze positieve ervaringen met de productielijn geen garantie voor de toekomst.

Misschien ben je al bekend met factoren die het afreizen naar de fabrikant kunnen belemmeren. Deze factoren maken het enorm lastig om de kwaliteit van orders te garanderen, zonder dat daarbij jouw kostbare tijd verloren gaat. Hieronder vind je een aantal redenen die bijdragen aan de keuze voor het uitbesteden van kwaliteitscontrole. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Tijdgebrek
  • Gebrek aan kennis
  • Verplichtingen
  • Vermoeiende reizen
  • Lange dagen op de fabriek
  • Hoge reis- en verblijfskosten
  • Footprint/milieubelasting

Verder wil je natuurlijk graag op tijd je reis naar het buitenland kunnen inplannen, maar door verschillende oorzaken kunnen er regelmatig storingen in de productie optreden; iets dat je persoonlijke planning behoorlijk in de war gooit.

Zekerheid van kwaliteit

De belangrijkste reden dat importeurs een kwaliteitscontrole uitbesteden, is de zekerheid van kwaliteit. Ben je bekend met het begrip kwaliteitscontrole, dan weet je hoe belangrijk deze inspecties zijn. Vooral in landen zoals China, Vietnam, India en Turkije is het uitvoeren van professionele kwaliteitsinspecties onmisbaar.

De kwaliteitscontroles van Quality Control zorgen ervoor dat je met een gerust hart zakendoet in deze landen, zonder je zorgen te maken over factoren die de kwaliteit van je orders in gevaar brengen.

Kennis op locatie

Quality Control werkt samen met opgeleide kwaliteitsinspecteurs zodat jouw orders probleemloos uit de fabriek komen. Dankzij onze kennis en ervaring van de zakencultuur in China, Vietnam, India en Turkije kunnen wij gepast handelen op het moment dat er problemen zijn bij de fabrikant.

Kwaliteitscontrole met aanspreekpunt in Nederland

Het uitbesteden van kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat jij als importeur kan communiceren via een vast aanspreekpunt in Nederland. Quality Control vervult hiermee jouw rol als importeur en onderhoudt het contact met jouw zakenpartners. Natuurlijk houden wij je altijd up-to-date over eventuele ontwikkelingen bij de fabrikant.

Quality Control China kwaliteitscontroles door gekwalificeerde inspecteurs.