Waarom een kwaliteitscontrole uitbesteden?

Als importeur kent u de weg in China, Vietnam & India, doet succesvol zaken in China, Vietnam & India en heeft in de loop der jaren uw vaste leveranciers gevonden, waarover u tevreden bent. U reist zo nu en dan naar China, Vietnam & India en doet aldaar uw “vaste ronde”.

De gedachte, dat de laatste zendingen allemaal redelijk tot goed waren en de aanname dat de volgende zendingen ook zo zullen zijn, lijkt logisch.

Echter heikele punten, zoals tijdsgebrek, verplichtingen elders, vermoeiende reizen, lange dagen op de fabriek en hoge reis- en verblijfskosten, kunnen u “de das omdoen” voor wat betreft deze zekerheid van kwaliteit.

Daarnaast wenst u uw reizen graag op tijd in te plannen, maar door diverse redenen is er regelmatig een storing in de productie, waardoor u uw vliegschema en uw dagelijkse tijdschema moet omgooien of dat u de eindproducten ter plaatse niet kunt controleren.

U bent bekend met het begrip kwaliteitscontrole en zoals u weet is dit in China, Vietnam & India een “must”. Waarom dan uzelf in “moeilijke bochten wringen” als er een veel beter alternatief is, namelijk kwaliteitsinspecties van Quality Control?