Waarom een kwaliteitscontrole uitbesteden?

Het uitbesteden van een kwaliteitscontrole brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Deze inspecties zorgen ervoor dat de kwaliteit van uw orders behouden blijft, zonder dat uw kostbare tijd hieraan verloren gaat.

Misschien kent u als importeur de weg in China, Vietnam en India, doet succesvol zaken in deze landen en heeft in de loop van de jaren uw vaste leveranciers gevonden, waarover u tevreden bent. U reist zo nu en dan naar China, Vietnam & India en doet aldaar uw “vaste ronde”.

De gedachte, dat de kwaliteit van uw de laatste zendingen allemaal redelijk tot goed waren en de aanname dat de volgende zendingen ook zo zullen zijn, lijkt logisch. Toch bieden deze positieve ervaringen met de Chinese productielijn geen garantie voor de toekomst.

Misschien bent u reeds bekend met factoren die het afreizen naar de fabrikant kunnen belemmeren. Deze factoren maken het enorm lastig om de kwaliteit van orders te garanderen, zonder dat daarbij uw kostbare tijd verloren gaat. Hieronder vindt u een aantal redenen die bijdrage aan het uitbesteden van kwaliteitscontrole. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Tijdsgebrek
  • Verplichtingen
  • Vermoeiende reizen
  • Lange dagen op de fabriek
  • Hoge reis- en verblijfskosten

Verder wilt u graag op tijd uw reis naar het buitenland kunnen inplannen, maar door diverse redenen is er regelmatig een storing in de productie, waardoor u steeds opnieuw uw persoonlijke planning moet omgooien.

Zekerheid van kwaliteit

De meest belangrijke reden dat importeurs een kwaliteitscontrole uitbesteden, is de zekerheid van kwaliteit. Bent u bekend met het begrip kwaliteitscontrole dan weet u hoe belangrijk deze inspecties kunnen zijn. Vooral in landen zoals China, Vietnam en India is het uitvoeren van professionele kwaliteitsinspecties een “must”.

De kwaliteitscontroles van Quality Control zorgen ervoor dat u met een gerust hart zaken kunt doen in China, Vietnam en India. Hierbij hoeft u zich geen zorgen meer te maken over factoren die de kwaliteit van uw orders in gevaar brengen.

Kennis op locatie

Quality Control werkt samen met opgeleide kwaliteitsinspecteurs om ervoor te zorgen dat uw orders probleemloos uit de fabriek komen. Dankzij onze kennis en ervaring van de zakencultuur in China, kunnen wij adequaat handelen op het moment dat zich problemen voordoen bij de fabrikant.

Aanspreekpunt in Nederland

Het uitbesteden van kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat u als importeur kunt communiceren via een vast aanspreekpunt in Nederland. Quality Control vervult hiermee uw rol als importeur en zal het contact met uw Chinese zakenpartners onderhouden. Ook zorgen wij dat u goed geïnformeerd bent over eventuele ontwikkelingen bij de fabrikant.