Container Loading Check

Container Loading Check (CLC)

Met een Container Loading Check (CLC) houden we toezicht op het laadproces. Hierdoor lopen jouw orders geen onnodige vertraging op en zorgen we ervoor dat ze schadevrij hun bestemming bereiken.

Wat is een Container Loading Check?

Een Container Loading Check of CLC betekent dat we een controle uitvoeren tijdens het laden van zeecontainers met producten, zodat het laadproces volgens de internationale wet- en regelgeving verloopt. De controle wordt direct na de Pre-Shipment Inspections (PSI) uitgevoerd en zorgt ervoor dat orders op de juiste manier worden verpakt en niet beschadigen tijdens het transport. Natuurlijk letten we hierbij ook op de geschiktheid van de container zelf, om problemen onderweg te voorkomen. Is alles correct verpakt en geladen? Dan wordt de container persoonlijk verzegeld door een van onze kwaliteitsinspecteurs.

Het doel van een CLC

Problemen bij het laden van containers kunnen de productkwaliteit in gevaar brengen. Een verkeerde lading kan ervoor zorgen dat producten tijdens het transport beschadigen. 

Om jouw klanten tevreden te stellen, wil je kwaliteit leveren en dus géén beschadigde producten. Daarom is een gecontroleerd laadproces van containers zo belangrijk. De factoren die hierbij een belangrijke rol spelen zijn:

  • Verdeling van gewicht
  • Gebruik van ruimte
  • Compatibiliteit & beschikbaarheid
  • Wet- en regelgeving

Wanneer een Container Loading Check (CLC) uitvoeren?

Bij een Container Loading Check controleert onze inspecteur het laden van containers op diverse punten. Zo let hij onder meer op de verdeling van het laadgewicht, het gebruik van de ruimte en voorkomt hij dat de laadcapaciteit wordt overschreden.

Bij een grote, zware en/of gevaarlijke lading wordt bovendien de geschiktheid van containers gecheckt. Zo worden de producten veilig getransporteerd met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving. 

Wist je trouwens dat de douane een verkeerd geladen container eerder uitvoerig controleert dan een container met een juiste lading? Zo’n controle veroorzaakt niet alleen vertraging, maar brengt meestal ook extra kosten met zich mee. Dit kun je dus beter voorkomen!

Voordelen van een Container Loading Check

Als importeur met leveranciers buiten Europa wil jij je klanten natuurlijk constant tevredenstellen. Een professionele CLC draagt hieraan bij, want deze:

  • Beoordeelt het laadproces van containers
  • Voorkomt problemen met verkeerde labels en barcodes
  • Vermindert de kans op beschadigde producten
  • Voorkomt onnodige vertragingen en douanecontroles
  • Zorgt hierdoor voor constante klanttevredenheid

Andere inspecties door Quality Control

Naast CLC-inspecties biedt Quality Control diverse kwaliteitsinspecties aan in China, Vietnam, India, Pakistan en Turkije. Onze kwaliteitsinspecteurs helpen je graag bij: