Nieuwsbericht in Dutch Chamber of Commerce in Hong Kong Magazine issue #214

Westerse bedrijven en ondernemers verplaatsen steeds vaker hun productielijn naar landen zoals China, Vietnam en India. Vooral het Chinese binnenland biedt genoeg toekomstperspectief om als Westerse entrepreneur succesvol zaken te doen.

Voor issue #214 van het Dutch Chamber of Commerce in Hong Kong Magazine heeft Ties Coolen van Quality Control China en Coolen China een uitgebreid nieuwsartikel geschreven over o.a. het optimaliseren van inkoopprocessen buiten de EU en succesvol zakendoen in China. 

Hieronder volgt een korte samenvatting van het artikel ‘Doing Business in China 2.0’. De volledige tekst is te lezen in het online tijdschrift. Meer informatie over de samenwerking tussen beide partijen kun je vinden op de website van Dutch Chamber Magazine.

Succesvol zakendoen in China

De Chinese overheid maakt het voor Westerse bedrijven aantrekkelijk om in het binnenland van China zaken te doen. In vergelijking met de kustregio’s liggen de belastingtarieven voor buitenlandse bedrijven een stuk lager in het Chinese binnenland.

Ondanks de belastingvoordelen is een goedgevulde portemonnee tegenwoordig niet meer voldoende om als buitenlander succesvol producten uit China te importeren. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het gehele inkoopproces van A tot Z vlekkeloos blijft verlopen. 

Dit vertaalt zich in het optimaliseren van inkoopprocessen en het continu blijven monitoren van de supply chain. Wanneer de kwaliteit van importproducten hoog en consistent blijft, draagt dit gegarandeerd bij aan een succesvolle bedrijfsvoering. 

Inkoopproces buiten Europa optimaliseren

Het inkoopproces buiten Europa optimaliseren kan het succes en de groei van een (beginnend) bedrijf bevorderen. Hierbij ligt de focus op het uitvoeren van kwaliteitscontroles bij Chinese leveranciers, maar ook in andere landen buiten de EU. 

Denk bijvoorbeeld aan Vietnam, India, Turkije en Pakistan. Deze inspecties bestaan onder anderen uit; het vergelijken van potentiële leveranciers, de betrouwbaarheid van de fabriek controleren en het inspecteren van productielijn. 

Professionele kwaliteitsinspecties

Voor een consistente productkwaliteit buiten Europa, is het van belang dat Westerse ondernemers tijdens het gehele productieproces kunnen ingrijpen, zonder dat ze hiervoor bij de fabrikant zelf aanwezig hoeven te zijn. 

Professionele kwaliteitsinspecties kunnen bedrijven helpen, omdat deze controles allerlei supply chain problemen ruim op tijd kunnen voorkomen én oplossen. Echter kan de nogal verwarrende Chinese zakencultuur bij onervaren importeurs een behoorlijke drempel vormen. 

“Dit maakt het voor Europese start-ups vaak lastig om een betrouwbaar netwerk aan Chinese zakenpartners op te bouwen.”

Quality Control China helpt en ondersteunt Westerse bedrijven en ondernemers bij het optimaliseren van inkoopprocessen buiten de EU. Zo blijft de kwaliteit van producten consistent en kunnen eventuele productiefouten tot een minimum worden beperkt. 

Dit verhoogt uiteindelijk ook de slagingskans onder beginnende ondernemers die producten uit China willen importeren. Professionele kwaliteitsinspecties zorgen ervoor dat Europese start-ups een stevige fundering kunnen leggen voor een winstgevende bedrijfsvoering in de toekomst.