Sourcing-agent

Een (sourcing-) agent, of handelsbedrijf kan van groot belang zijn als het gaat om het vinden van de juiste leveranciers. Op het gebied van cultuur, taal en manier van onderhandelen is deze expertise zeer wenselijk.

In de meeste gevallen zijn deze partijen echter geen kwaliteitsinspecteur of hebben andere belangen. Bijvoorbeeld omdat zij commissie krijgen als ze voor nieuwe afnemers zorgen. Een langdurige samenwerking met een sourcing-agent in China behoort daarom niet direct tot de meest rendabele opties.

Een sourcing-agent zorgt voor korte lijnen

Stel dat er problemen ontstaan bij de fabrikant, dan trekt een Westerse importeur aan het kortste eind. Wilt u vakkundig toezicht blijven houden op productielijn in China? Dan kunt u hiervoor beter samenwerken met een externe dienstverlener zoals Quality Control.

De voordelen van en Sourcing-agent van Quality Control

Quality Control beschikt over een betrouwbaar netwerk en ruim voldoende kennis van de Chinese zakencultuur. Wij werken samen met opgeleide kwaliteitsinspecteurs die namens uw bedrijf inspecties uitvoeren bij de fabrikant in China.

Daarnaast geniet u van een vast aanspreekpunt in Nederland. Voorkomt u dus dat ‘de slager zijn eigen vlees keurt’. Een onafhankelijke derde partij met goede inspecteurs zoals Quality Control is noodzakelijk voor een professionele inspectie.