Kwaliteitscontrole uit China, India en Vietnam

Tegenwoordig laten steeds meer bedrijven en startups een professionele kwaliteitscontrole uitvoeren van de productie uit China, India en Vietnam. Het importeren van goederen vanuit Azië verloopt namelijk niet altijd volgens plan. Vaak ontstaan er allerlei onnodige problemen, waardoor het hele productieproces uiteindelijk vertraging kan oplopen.

Ontzettend zonde! Aangezien dit soort problemen in veel gevallen makkelijk te voorkomen zijn. Hieronder vertellen we u graag wat meer over het belang van deze kwaliteitscontroles, en welke voordelen hierbij komen kijken.

De kwaliteit controleren van producten uit China

De kwaliteit van geïmporteerde producten controleren uit Oosterse landen is voor steeds meer bedrijven al bijna een ‘must’ geworden.

Dit soort controles en inspecties kunt u professioneel laten uitvoeren door Quality Control. Zo bent u als importeur gegarandeerd van meer zekerheid over uw orders afkomstig uit een van deze landen.

Ook hoeft u zo niet zelf steeds af te reizen naar het desbetreffende productieland. Zeker op termijn scheelt dit u natuurlijk flink wat kostbare tijd, geld en energie.

Hoe werkt zo’n kwaliteitscontrole?

Onze kwaliteitscontrole van de productie uit China, India en Vietnam, verloopt op basis van een aantal samengestelde specificaties. Op deze manier wordt het volledige productieproces van uw producten gemonitord en bijgestuurd indien nodig. De verschillende inspecties lichten we hieronder even kort toe:

Doorlichten van een fabriek: deze inspectie controleert de fabriek die uw producten maakt op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid. Hiermee heeft u als importeur binnen no-time een compleet profiel van de fabriek.

Controle voor eerste productie: een controle voorafgaand aan de eerste productie. Deze inspectie is noodzakelijk om te controleren of het productieproces volledig voldoet aan uw specificaties en wensen.

Controle tijdens de productie: deze inspectie zorgt ervoor dat het gehele productieproces van uw producten optimaal blijft verlopen. Indien nodig biedt deze inspectie een uitstekende kans om op tijd in te grijpen.

Deze tussentijdse kwaliteitscontrole van de productie in landen als China, India en Vietnam is cruciaal, om tijdig eventuele problemen te constateren en op te lossen. Zo blijft in ieder geval de gestelde kwaliteit en levertijd van uw order gewaarborgd.

Eindcontrole voor verzending: voordat uw order onderweg is, voeren onze inspecteurs nog een eindcontrole uit. Aan de hand van de door u opgestelde specificaties, wordt de uiteindelijke kwaliteit van uw order nogmaals gecheckt. Deze controle vindt plaats wanneer uw order voor meer dan 80% is geproduceerd.

Toezicht houden tijdens lading: tijdens het laden van uw producten houden onze inspecteurs ten alle tijden toezicht op uw producten. Bovendien wordt de container met uw bestelling uitvoerig gecontroleerd en verzegeld. Klik hier voor wat meer uitleg over deze inspectie.

Maatwerk inspectie: als extra service voeren wij inspecties uit die zijn aangepast naar uw wensen en behoeften. Daar komt bij dat u van ons advies op maat ontvangt bij eventuele problemen die ontstaan zijn.

Voordelen van kwaliteitscontrole van productie uit China

Onze kennis en expertise op het gebied van kwaliteitscontrole van productie uit China, levert zeker voor bedrijven en start-ups flink wat interessante voordelen op. Bovendien zorgt het importeren van producten uit Azië, zonder controles en inspecties, achteraf vaak voor meer ellende dan nodig.

Stel dat er bijvoorbeeld helemaal geen controles zijn uitgevoerd tijdens het productieproces. Dan kunt u bij aankomst van uw bestelling nogal eens verbaast opkijken. Zeker wanneer uw producten totaal niet overeenkomen met datgene wat uw vooraf heeft besteld bij de fabrikant.

Dankzij onze uitgebreide kwaliteitscontrole van de productie in China, India en Vietnam heeft u hier geen last meer van. Zo controleren wij voorafgaande een productie alle officiële certificaten en vergelijken potentiële fabrikanten voor uw producten.

Daar komt bij dat onze inspecties vrijwel altijd zorgen voor een effectieve start van het productieproces. Zo blijft de kwaliteit van uw order ten alle tijden op het gewenste niveau behouden en komt u gaandeweg niet voor nare verrassingen te staan.

Onze hoogopgeleide inspecteurs zijn ontzettend betrouwbaar en zorgen dat alles nauwlettend in de gaten wordt gehouden bij de fabrikant. Daarnaast proberen ze u als importeur te voorzien van oplossingsgericht advies en stellen hiervoor een uitgebreid inspectierapport op.

Aan de hand van persoonlijk contact bent u verzekerd van een vast aanspreekpunt en bent u snel op de hoogte bij eventuele tekortkomingen of problemen.

Kwaliteitscontrole productie uit China, India en Vietnam